IconAvlys møtet, Islam Net!

Fredag denne uken kommer den ortodokse muslimske predikanten Haitham al-Haddad nok en gang til Norge for å holde foredrag, invitert av Islam Net. Al-Haddad er medlem av den britiske shariadomstolen, og har i ulike sammenhenger fremmet holdninger som bryter med både grunnleggende menneskerettigheter og grunnverdier de aller fleste innbyggere her i Norge slutter seg til.

Al-Haddad mener for eksempel at utroskap bør straffes med steining og  konvertering bort fra Islam med døden i en islamsk stat. Det er barbarisk. Han har også tatt til orde for at muslimske kvinner bør gifte seg svært unge, han mener at kvinner ikke bør være i jobb og at menns vold mot kvinner i familien er en privatsak. Det er dypt reaksjonært. Og det er mer: Her reiser han debatten om ikke homoseksualitet er verre enn mord. I denne artikkelen hos Vepsen kan du lese mer om al-Haddads standpunkt. På pressekonferansen etter sitt foredrag i Oslo før jul misbrukte han sjansen til å ta avstand fra alt dette.

Islam Net er i sin fulle rett til å la en mann med en slik cocktail av middelalder- og 50-tallsverdier snakke til norsk ungdom om tro og moral.  Men når jeg anerkjenner al-Haddads rett til å ytre seg, mener jeg det også er riktig å ta til motmæle:

Kjære Haitham al-Haddad: Jeg er sterkt uenig i dine synspunkter. Kvinner og menn skal ha like stor frihet og like muligheter i samfunnet. Homofile skal ha den samme tryggheten og friheten til å gifte seg og stifte familie som andre. Barns rettigheter er ukrenkelige, og det gis ikke religiøse unntak. Dødsstraff er en barbarisk straff. Ytringsfriheten innebærer også retten til å kritisere religioner. Det norske samfunnets lover står over religionens, og våre lover om likestilling, ytringsfrihet, demokrati og menneskerettigheter gjelder for alle.

Kjære Islam Net: Avlys møtet. En mann som Haitham al-Haddad har ingenting å lære norsk ungdom.  Ikke bare fremmer han et forkastelig syn på dødsstraff og et fullstendig uakseptabelt syn på homofile. Han argumenterer også for prinsipper når det gjelder familie og likestilling som ikke lar seg forene med et fungerende liv i det moderne Norge. Derfor står hans synspunkter i veien for fellesskap og forståelse, og hans moralske bud er egentlig en oppmuntring til isolasjon og segregering. Ved å promotere en mann som al-Haddad motarbeider dere de fellesverdiene vi trenger for at et samfunn med mangfold av religioner og livssyn skal fungere. Er holdningene til denne mannen det forbildet norsk ungdom trenger? Min utfordring til dere: Vend i tide, det er ingen skam å snu.


Kommentarer

kommentarer

13 kommentarer

 1. Sissel says:

  Wow, det må jeg si :)

 2. Christian says:

  Jeg synes det er kjempefint med mangfoldet denne Haitham al-Haddad (fvmh) kommer til Norge for å fremme. Audun, du tar feil, menneskebud står ikke over Guds bud, det er noe du kan innbille deg men ignoranse beskytter deg ikke mot straff unge mann.

  Det er veldig bra at de som driver med hor steines ihjel, det er til pass for slike for det er deres handlinger som hvert år fører til at 16 000 helt uskyldige barn brutalt blir myrdet. Da er det bedre at noen titalls horer blir drept som en advarsel til andre sex forbrytere enn at vi myrder ofrene for deres forbrytelser.

  Den mest obskøne og reaksjonære personene her er du Audun som går inn for det feige folkemordet på norske barn i morslivet. Det er reaksjonært det.

  Jeg er kristen hadde det ikke vært for det feige mordet på barn ville jeg ikke vært for Sharia / Islam i Norge men Sharia er 10 000 bedre enn den perversjonen du driver å predikerer til alle som vil høre på, du snakker slik til barn også, skammelig. Håper Sharia loven kommer snart slik at vi får straffet slike som deg.

 3. Torgeir Aune says:

  Dessverre Lysbakken,
  Din henstilling til “Kjære Haitham al-Haddad”, oser av naivisme. Om du ønsker å fremstå som en statsmann, og stiller til valg for å bidra med strategier for Norges fremtid, bør du ta inn over deg at velment svada ikke hører hjemme fra en statsrådsstol.
  Om du ikke har fått med deg at menneskene du henvender deg til, faktisk med alle nødvendige midler, motarbeider demokrati, likestilling og pluralisme, da er du skremmende naiv.
  “Kjære Haitham al-Haddad” fremfører ikke “- en cocktail av middelalder- og 50-tallsverdier”.
  Hva han fremfører reflekterer et sykt sinn og et verdisyn som er universelt uetisk, helt på linje med hva Profeten selv ville ment.

 4. Abubakar says:

  Kjære Audun Lysbakken

  Med fullt respekt, Det er ingen grunn til å være så sterk i ordbruken når du ALDRI har vært til stede i ingen føredragene av denne mannen som du så sterkt kritiserer ( Beklager så meget hvis jeg tar feil og du har vært der). Det er også uærlig mot for det første mot deg selv og spesielt mot Norske befolkningen som hører og leser dine artikler – fordi du er så kjent i politikken og media og stor har innflytelse på norske samfunnet.

  Det hadde vært veldig fint om du kunne vite akkurat hva denne mannen stor for, høre på foredraget hans direkte fra han med sine egne ord (og ikke media som i mange av dem viste seg å være totalt uærlig tvister og tar helt ut av sammenheng ordene til Sh. Al-Haddad..)dømme det selv med total oppriktighet og for så deretter debattere med han om disse synspunktene som du er uenig med han om. Da hadde du lært mye selv og ikke hadde vært med på å ta fra oss mange av oss og Norske samfunnet mulighet til å få med oss verdifullt kunnskap fra Sh. Al-Haddad. Et enkelt og godt råd fra meg Lysbakken – Les Koranen selv (som er mindre en vanlig roman i størrelse) med oppriktig hjerte selv og jeg håper Gud (Allah) gir deg forståelse av den.

  Hilsen Abubakar

 5. Ahmed Jama says:

  Dobbelmoralisme og bedrevitere på det beste! Snakk om valgkamp sak for den unge marksisten Audun Lysbakken. Du har mye lære Audun måte Allah hjelpe deg. Nb! Rydd eget hus før før du fører valg kamp om et lovlig ytteringsfrihet uannset hvem det måtte gjelde så må yttringfriheten forsvares og dyrkes. I Norge sulter etniske barn og barn født og oppvokst landet blir fra tatt sin trygghet og eldres behandling kan ikke nevnes med ord.. Dette er valgkamp saker Adunn ikke en kamp mot yttringsfrihet!

 6. Harald says:

  Dette er rent populistisk vås fra Lysbakken. Han prøver å sanke stemmer ved å spille på fremmedfrykt og brune holdninger i folket.

 7. Trond Laksaa says:

  Meget godt skrevet av SV-lederen. Dette er holdninger vi ikke kan akseptere i Norge!

 8. Ahmed Jama says:

  Dobbeltmoralisme og bedrevitere på det beste! Snakk om valgkamp sak for den unge marksisten Audun Lysbakken. Du har mye lære Audun måte Allah hjelpe deg. Nb! Rydd eget hus før før du fører valg kamp om et lovlig ytteringsfrihet. Uannset hvem det måtte gjelde så må yttringfriheten forsvares og dyrkes. I Norge sulter etniske barn og barn født og oppvokst landet blir fra tatt sin trygghet og eldres behandling kan ikke nevnes med ord. Brutalt men sant! Dette er valgkamp saker Adunn ikke en kamp mot yttringsfrihet! Dette min yttring og sensur hører i diktatur stat nå gjenstår det om Autun tør å la andre lese sanheten og hva en riktig valgkamp sak er..

 9. Abubakar says:

  Kjære Audun Lysbakken

  Med fullt respekt, Det er ingen grunn til å være så sterk i ordbruken når du ALDRI har vært til stede i ingen av føredragene av denne mannen som du så sterkt kritiserer ( Beklager så meget hvis jeg tar feil og du har vært der). Det er også uærlig for det første mot deg selv og spesielt mot Norske befolkningen som hører og leser dine artikler – fordi du er så kjent i politikken og media og har stor innflytelse på norske samfunnet.

  Det hadde vært veldig fint om du kunne vite akkurat hva denne mannen stor for, høre på foredraget hans direkte fra han med sine egne ord (og ikke media som i mange av dem viste seg i mange tilfeller å være totalt uærlig, tvister og tar helt ut av sammenheng ordene til Sh. Al-Haddad..)dømme det selv med total oppriktighet og for så deretter debattere med han om disse synspunktene som du er uenig med han om. Da hadde du lært mye selv og ikke hadde vært med på å ta fra oss mange av oss og Norske samfunnet mulighet til å få med oss verdifullt kunnskap fra Sh. Al-Haddad. Et enkelt og godt råd fra meg Lysbakken – Les Koranen selv (som er mindre en vanlig roman i størrelse) med oppriktig hjerte selv og jeg håper Gud (Allah) gir deg forståelse av den.

  Hilsen Abubakar

 10. R.o says:

  Lysbakken, jeg håper at denne kritikken ikke kommer først ut nå bare for å reklamere for din parti før valget. Jeg har en ideologi som bygger seg på de islamske lovene (sharia). Det har verken skapt problem eller konflikt i det samfunnet eller miljøet jeg lever i. Håper at du kan være mindre fordomsfull og heller gå i dialog.

 11. johnny kristiansen says:

  Godt innlegg Audun!
  Vi i SV har en stolt tradisjon for å gå imot all religiøs fanatisme og ultrakonservativ religiøs virksomhet. I religionsfrihetens navn kan vi ikke tolerere intoleranse og angrep på våre demokratiske frihetsverdier. SV vil innta ei slik holdning uavhengig av hvilken religion mørkemennene gjømmer seg bak.

 12. Ehssen Qadir, en sak er du ikke ønsker å konvertere ut av islam, men Haitham al-Haddad forteller selv til norsk presse at det må straffes om du konverterer deg ut! Det er avskyelig i et samfunn med religionsfrihet.
  Så til ‘Hat og rasisme mot muslimer eller andre grupper/ mennesker: Det skal bekjempes – uansett!
  Til Ytringsfrihet: Du spør «…og hva er denne illusjonen dere snakker om ytringsfrihet?’ og så hevder du at ‘Ytringsfriheten er BEGRENSET (…) spesielt når du snakker om islam (…), da MUSLIMER har stor RESPEKT (et ord ukjent for 95% ny norsk generasjon), og kjærlighet for alt bundet ved det.»
  Vet du, «Islam Net – Misoppfatninger om Islam» praktiserer slettes ikke ytringsfrihet, selv om man er respektfull uenig. Mine argumenter/ meninger er slettet på fb og jeg utestengt fra å kunne ytre meg. Temmelig autoritær, spør du meg. Vi har ytringsfrihet i Norge, men den gjelder ikke for dere? Rydd opp i egne rekker før du og Fahad Qureshi anklager andre for å gi dere munnkurv.
  al-Haddad vil innføre sharialover der deler av den er straffbart i Norge – som steining, lemleste av piker, dødsdom over homofile, giftemål med mindreårige. Slik vil vi ikke ha det i Norge.

 13. Frank says:

  Politikk fører ikke overraskende med seg konsekvenser.

Legg igjen et svar